Nackkrage

För den som har en ansträngd nacke eller har skadat sig på något vis kan en nackkrage vara till god hjälp. Den håller nacken stabil på ett mjukt sätt samtidigt som den tillför värme.

Mer text

Vad är en nackkrage?

Har du tänkt på hur stark vår nacke är och hur mycket den belastas varje dag bara genom att hålla huvudet uppe? Nacken är onekligen kraftfull men det innebär inte att den inte skadas ibland. När du får ont i nacken kan en stödkrage vara en riktigt bra hjälp.

Dessa är ofta tillverkade i ett mjukt material med skumgummistoppning och ger på så sätt både stöd och värme. Om du ofta drabbas av nackspärr kan kragen vara ett oumbärligt hjälpmedel. Som bekant är det inte bra att hålla sig allt för stilla när man drabbas av muskelvärk, detta eftersom kroppen läker bättre när blodet får chans att cirkulera ordentlig. Med hjälp av en nackkrage kan du röra dig friare än vad du skulle kunna ha gjort annars.

Vad används stödkragen mot?

Det är naturligtvis viktigt att alltid uppsöka läkarvård om du får smärta i nacken innan du börjar behandla själv. Om du däremot har en skada du är bekant med, kanske en gammal whiplash som gör sig påmind, diskbråck eller återkommande nackspärr är en stödkrage perfekt att ha hemma. Den ger dig snabbt både stöd och värme.

Att tillföra värme är fördelaktigt om man har ömma muskler eftersom det lindrar och påskyndar läkningen. En bra stödkrage håller din nacke varm och stabil.

Den ser också till att halsen hålls rak, något som avlastar ytterligare. Om du upplever problem med din nacke så är en stödkrage ett bra att använda. Den kan också användas under långa resor när du vill avlasta din nacke.

Hur ska en nackkrage sitta?

Vilken typ av nack-, stöd- eller halskrage du än väljer så är det viktigt att tänka på passformen.

Den ska vara sådan att din nacke hålls stabil men för den sakens skull inte sitta för hårt. En tumregel är att den ska vara bekväm att ha på sig. Den ska inte heller sitta så löst att den förlorar sin funktion och du tappar stabiliteten i nacken.

Även om kragen ska sitta stabilt bör man ändå kunna röra på nacken och inte bli fixerad. Idag finns många olika typer av nackkragar, det är därför viktigt att prova och hitta den modell som man själv trivs bäst i.

Om du får plötslig uppkommande nacksmärta eller nacksmärta orsakad av en olycka bör du dock alltid uppsöka läkare.

Mindre

 • halskrage nackstöd

  Nackkrage CerviLoc

  429.00 kr
  • Lindrar nackspärr
  • Vid av whiplashskada
  • Stela nackmuskler
  • Lindrar nacksmärtor
  Fri frakt  Fria byten  Klarna checkout

   

  LÄS MER
 • Viktor_Hansson-Innebandy Knästöd SofTec Genu Bauerfeind hos sportsrehab.se
  Victor Hansson - Landslagsspelare i Innebandy: "Viktor använder en ny SofTec Genu så han kan fortsätta spela på elitnivå trots sin korsbandsskada -  Jag fick en nytändning i fjol när jag fick prova SofTec Genu. Jag hade provat massor av andra skydd för knäet, men inget funkade. Nu använder jag SofTec Genu på alla träningar och matcher och jag hade aldrig tagit mig så här långt utan det här skyddet."fotnot: Text från bauerfeindnordics Instagram
 • Knäskydd GenuTrain S från Bauerfeind och Sportsrehab
  Susanne Dahlström – nöjd användare av GenuTrain® S"Jag har provat flera olika typer av stöd i neopren - men de gav inget bra stöd och jag hade fortfarande ont i knät. Jag började använda GenuTrainS förra året - och det var första året som jag kunde åka skidor hela säsongen utan smärta."fotnot: Text från bauerfeind.se
 • Carl-Romlin-Knäskydd-ortos
  Carl Romlin - Svensk mästare i Amerikansk fotboll"Jag har använt SofTecGenu vid både tävling och träning på elitnivå inom amerikansk fotboll. Tidigare erfarenheter av knäskydd har varit de som används i förebyggande syfte som är utformade som "stålburar" runt knät. Dessa är enligt min mening väldigt klumpiga när det gäller att utföra de rörelser som krävs i amerikansk fotboll. Detta har jag inte upplevt med ert skydd, den trygghet som ett sådant knäskydd ger finns där. Smidigheten är slående. Att ha samma rörelsefrihet som när man inte använder knäskydd är givetvis svårt att uppnå men det som ni erbjuder är det bästa jag har provat."fotnot: Text från bauerfeind.se
 • Friidrottare med knäskydd från Bauerfeind
  Pontus Sterner Johansson: U-SM Guld i Friidrott"Jag har tränat och tävlat i friidrott, för Malmöklubben MAI. Jag har haft många framgångar på vägen men även en del skador. GenuTrain har gjort mig mycket bättre och jag är väldigt tacksam över ert förtroende och förmånen att få använda er produkt.Jag är väldigt nöjd med ert knäskydd och jag kan varmt rekommendera andra att använda den, för jag vet att den kan hjälpa er på samma sätt som den hjälpt mig. GenuTrain har hjälpt mig att fokusera på mitt hoppande och inte på mina smärtor – det stabiliserar och ger trygghet i min hoppning."Fotnot: Texten från bauerfeind.se
 • Rehband logga
 • Prisjakt logga
 • Pricerunner Logga
 • Postnord-logotype-leveranser-Sports-Rehab
 • Klarna logga