Foglossningsbälte

Ett foglossningsbälte är främst ett stöd för gravida kvinnor i vardagen och kommer i en rad olika utföranden och prisklasser. De är speciellt utvecklade för att lindra den bäckensmärta som uppstår vid foglossning.

Mer text

När behöver du ett foglossningsbälte?

Ett foglossningsbälte, även kallat bäckenbälte, är till för att lindra symptom hos gravida kvinnor, under och efter graviditeten, men kan även användas för att stabilisera ett överrörligt bäcken. Vanliga symptom på foglossning är: smärtor i korsryggen, svårigheter med att lyfta saker, ont i höfterna och ont i blygdbenet. Upplever man dessa symptom trots att man inte är gravid kan det vara lämpligt att rådfråga en läkare. Symptomen kan kännas mer när man går i trappor eller sitter på golvet. De är oftast lindrigare på morgonen och tilltar under dagen för att vara som värst under kvällen. Att använda ett bäckenbälte för att klara vardagen kan vara direkt avgörande för en gravid kvinna eller en patient med överrörligt bäcken. För att prova ut och köpa foglossningsbälten är det bäst att vända sig till sjukgymnast eller rehabbutik.

Foglossningsbälte för ökad stabilitet och mindre smärta

Trots att det heter foglossning är det inga fogar i bäckenet som lossnar. De olika lederna i bäckenet mjukas upp för att göra kroppen redo för barnafödande och den här processen kan vara smärtsam. Inte alla kvinnor får besvär och de som får det har varierande styrka av symptomen.

Barnmorskor använder sig oftast av ordet bäckensmärta istället för foglossning, vilket kan vara ett mer passande ord för den som har överrörliga leder i bäckenet. När du använder ett foglossningsbälte gravid eller har annan typ av bäckenproblematik är bältet till för att begränsa rörelsen och hålla fast bäckenet något. Det gör att du med hjälp av bältet kan gå längre sträckor än utan. Tänk på att smärtstillande mediciner oftast inte hjälper mot den här typen av smärta.

Hur ska ett foglossningsbälte sitta?

Det är väldigt viktigt att ett foglossningsbälte sitter korrekt på kroppen. Om det inte gör det hjälper det inte mot symptomen och smärtan. Bältet ska vara placerat på höftbenen och korsryggen och får inte ligga på eller över magen. Det är vanligtvis stumt med delvis elasticitet och är tänkt att sitta ordentligt åtdraget för att ge det stöd som behövs. Foglossningsbälten stängs vanligtvis med kardborreband för att ge möjligheten att hitta en perfekt passform och att kunna dra åt eller lossa snabbt vid behov. Det finns även bälten med skenor i ryggdelen för ökad stabilitet. Ett foglossningsbälte pris ligger på allt från en hundralapp till upp mot tusen kronor och varierar beroende på vilken typ av bälte du köper. Kontakta gärna vår kundtjänst om du har frågor kring bäckensmärta och foglossning så hjälper vi dig på bästa sätt.

Mindre

 • Foglossningsbälte – Gravidbälte

  325.00 kr
  • Foglossningssmärta
  • Stabiliserar och Lindrar
  • Lindra Ländryggssmärta
  • Snabbare Rehabtid
  Fri frakt  Fria byten  Klarna checkout

   

  LÄS MER
 • Ryggstöd-SacroLoc

  Foglossningsbälte SacroLoc

  2,699.00 kr
  • Foglossningssmärta
  • Stabiliserar och Lindrar
  • Lindra Ländryggssmärta
  • Snabbare Rehabtid
  Fri frakt  Fria byten  Klarna checkout

   

  LÄS MER

Instruktionsvideo på engelska: